Thursday, June 9, 2016

Bijeenkomst Ouders/Bewoners/Grutto

Op zaterdag 27 februari was er een informatie bijeenkomst. We hebben met een aantal be-woners, verwanten en collega’s een taartje gegeten en geluisterd naar de presentatie.
Hierin heeft Matthijs het volgende verteld:

Verbouwing
Al meer dan twee jaar zijn we bezig om voor iedereen een fijne woonplek te maken. Som-mige bewoners zijn daarom naar een ander appartement binnen de Grutto verhuisd. Daar-naast zijn we de groepswoningen aan het verbouwen tot appartementen. De verbouwing is al even bezig en is nu bijna klaar. Binnenkort heeft iedereen dan een ook eigen apparte-ment.
We willen iedereen die heeft geholpen daarvoor hartelijk bedanken!

Inloop
De inloop is één jaar geleden opgericht door bewoners van de Grutto. Het doel was om meer samen te zijn en om meer samen dingen te ondernemen. Afgelopen jaar is hier door veel van ons gebruik van gemaakt. Zo was er tijd voor koffie, is er samen gegeten, zijn er spelletjes gedaan en zijn de feestdagen samen gevierd. Omdat er zoveel gebruik van is ge-maakt, willen we de inloop gaan uitbreiden.
De werkgroep heeft het volgende bedacht:
Een eigen inloopruimte op 64a
Een deur tussen 64a en 64 (64 wordt binnenkort het kantoor)
De schuttingen tussen 64a en 64 weghalen zo-dat het één grote tuin wordt
Alle bewoners krijgen een sleutel van 64a
Ideeën voor de inloop worden verzamelend. We zijn benieuwd hoe het er allemaal uit gaat zien en wat er georganiseerd gaat worden. Hierover horen we binnenkort meer.

Begeleiding
Per 1 maart is de manier van begeleiden veranderd.
Er zijn nu twee verschillende diensten; primaire en secundaire diensten.
De primaire diensten.
Er zijn altijd twee primaire diensten op een dag.
Doordeweeks van 7.00-15.00 & 14.30-22.30.
In het weekend van 7.30-15.00 & 14.30-22.30.
Deze diensten zijn altijd aanwezig op kantoor. Als je een vraag hebt, kun je bellen, appen of langs gaan bij het kantoor. Ook is deze dienst erbij als er een koffiemoment is.
De secundaire diensten.
De secundaire diensten worden gewerkt door de persoonlijk begeleiders en de DVC’ers. Met de bewoner zelf wordt afge-sproken welke dagen en welke tijden er begeleiding komt. De begeleiding komt dan in het appartement voor de individue-le ondersteuning.
Elke persoonlijk begeleider werkt met een of twee collega’s samen. Zo zijn er minder verschillende begeleiders die langskomen bij de bewoner.

Als je vragen hebt over deze nieuwe diensten, kun je deze aan je Pb’er stellen.

No comments:

Post a Comment